Az utolsó videóáhítat – május 22.

Erről az igéről bővebben: https://sopron.lutheran.hu/igehirdetes/2021-02-07-hatvanad-vasarnap-zsid-412-13

 

Erős vár a mi Istenünk! Az evangélikus bibliaolvasó Útmutató május 22-ei újszövetségi igéjét olvasom, Zsid 4,12-ből: „Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, mélyre hatol, az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait.”

Gyakran tapasztaljuk azt, hogy nincs ereje, nincs hatása a szavainknak, amiket kimondunk. És azoknak sincs, amik után sóvárgunk, amiket másoktól kapunk, nem tudunk belőlük elég útmutatást, vigasztalást, erőt meríteni. Ez a mai igénk azt hirdeti meg, hogy Isten szava más:

Élő. Azaz nem avul el, mindig aktuális, mindig köze van a mi személyes sorsunkhoz. Sőt, élet fakad belőle. Ahogyan a világ kezdetén elég volt ahhoz, hogy a holt anyagból élet támadjon, ma is elég ahhoz, hogy életet adjon ott, ahol minden reménytelennek tűnik.

Ható. Azaz hatékony, képes arra, hogy megváltoztasson minket, hogy cselekedjen velünk. Ha Isten szava megszólal, hiszem, hogy akkor mindenképpen megmozdít bennünk valamit.

Ezeket a videóáhítatokat is azért készítettük, mert hisszük, hogy érdemes minden egyes napon találkozni az igével, mert az élet és erő forrása. De ezt élhetjük át az istentiszteleteken, a hétközi gyülekezeti alkalmakon és az egyéni bibliaolvasás során egyaránt, hogy Isten igéje élő és ható. Ámen.

A videóáhítatok sora a mai, 219. darabbal véget ér. Facebook-oldalunkon és honlapunkon továbbra is közzéteszünk aktuális információkat és az igehirdetések videó- vagy hangfelvételét. De ennél még fontosabb, hogy szeretettel hívunk mindenkit gyülekezetünk istentiszteleteire és hétközi alkalmaira. Isten velünk! Erős vár a mi Istenünk!