Gyengénlátóknak

Soproni Evangélikus Egyházközség

9400 Sopron, Színház utca 27. • • 06-99/523-002

Általános Iskola

A gyülekezet általános iskolája 1996. szeptember 1-én nyitotta meg kapuit, amikor is egy önkormányzati iskola fenntartását vállalta magára. Arra a hagyományra építkezve, hogy Sopronnak már 1798-ban volt evangélikus népiskolája, ahol német és magyar nyelven folyt a diákok oktatása.
Iskolánk nyolc évfolyamos általános iskola. Az alsó tagozaton évfolyamonként 4-5 osztály, míg felső tagozaton 2-3 osztály működik.
A városban egyedüliként kisfelmenő rendszerben tanítunk.
Alsó tagozaton három tagozatunk is van: kétnyelvű, nemzetiségi német nyelvoktató osztály, természettan és életkultúra tagozat (TÉT), illetve angol nyelvi előkészítő osztály.
Felső tagozaton pedig lehetőség van emelt szintű nyelvoktatásra.

Örömmel éljük meg, hogy evangélikus iskolánkat a szülők évről évre nagyobb érdeklődése övezi. A 2013/2014-es tanévben iskolánk 751 diákot számlál.
Iskolánkról itt (www.hunyadi.sopron.hu) érdeklődhetnek bővebben.

Cím: 9400 Sopron, Hunyadi János u. 8-10.
Telefon: 99/511 060
Email: hunyadi.ev.alt.isk@t-online.hu

Igazgató: Rajnai Károly
Gazdasági vezető: Fodor Terézia
Iskolalelkész: Matus Klára Krisztina (GYED)
                      Kadlecsik Zoltán

 

Óvoda

Óvodánkat 1961-ben nyitották meg. 2006 szeptemberéig önkormányzati óvodaként működött, ekkor vette át a Soproni Evangélikus Egyházközség és a szomszédban működő, általa fenntartott intézményéhez a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolához csatolta.
Óvodánkon 2009 nyarától komoly felújítást végeztek- emeletráépítés történt – így a korábbi 3 csoport helyett immár 4 csoporttal működünk. Ekkor indult a német nemzetiségi csoportunk is. Jelenleg 15-en dolgozunk az óvodában: 8 óvónő és 1 óvodavezető, 4 dajka, 1 konyhai kisegítő és 1 karbantartó.
Csoportjainkba 28 gyermek jár vegyesen 3 éves kortól 6-7 éves korig.
Óvodánk nyitásával lehetővé vált az evangélikus családok részére, hogy gyermekeiket óvodától középiskoláig evangélikus intézményekben taníttassák.
Evangélikus óvodaként fontos szerepet kap nálunk a lelki nevelés, a keresztyén szellemiséggel megalapozzuk az óvodások hitbeli megerősödését.
Fontos még számunkra, hogy a gyermekeknek minél több lehetőséget biztosítsunk az őket legjobban fejlesztő szabad játékra.
Továbbá törekszünk még arra, hogy nagycsoportosaink felkészüljenek az iskolára.