„Tízórai” – lelki táplálék mindannyiunknak

Minden hónap első vasárnapján új formában tartjuk a 10 órakor kezdődő istentiszteletet. A következő alkalom: 2020. január 5. vasárnap.

Ezeken az alkalmakon nem a megszokott énekeskönyvi énekeket énekeljük orgonakísérettel, hanem gitár, zongora és más hangszerek kíséretével modernebb, újabb énekeket. Az imádságok és más liturgikus szövegek megfogalmazása egyszerűbb, modernebb, a mai emberekhez közelebbi, a gyerekek és a fiatalok számára érthetőbb. De a többi templomi istentisztelethez hasonlóan ugyanúgy tartalmas, elmélyült igehirdetés hangzik el, van lehetőség úrvacsoravételre, és a megszokott liturgikus tételek tartalma is nagyrészt azonos.

Kiknek szól ez az istentiszteleti forma?

  • Mindazoknak, akik eddig is szívesen jöttek a tíz órakor kezdődő istentiszteletünkre, szívesen hallgatták az igehirdetéseket.
  • Olyan felnőtteknek, akik számára kicsit idegenül hatnak a templomi istentiszteletek énekei, imádságai.
  • Fiataloknak és szüleiknek, akik korábban jártak a gyermek-istentiszteletre, de már más korosztályba tartoznak, viszont szívesen énekelnének az ottaniakhoz hasonló énekeket, szívesen ünnepelnék a vasárnapi istentiszteletet ahhoz hasonló légkörben.
  • Gyerekeknek, családoknak, akik szívesen részt vesznek olyan templomi istentiszteleten, ahol az igehirdetés és az istentisztelet többi része jobban nekik is szól. Szülőknek, akik szeretnének úrvacsorát venni.

Szeretettel várjuk a gyerekeket, fiatalokat, felnőtteket, szülőket, időseket, családokat egyaránt!

Az esemény oldala a Facebookon: https://www.facebook.com/events/456008608669481/