Gyengénlátóknak

Soproni Evangélikus Egyházközség

9400 Sopron, Színház utca 27. • • 06-99/523-002

Beszélgetőkör - nőknek nőkről

2012. januárjában szerveződött először az a női beszélgetőkör gyülekezetünkben, melyre nagy szeretettel várták a 30-as, 40-es korosztályba tartozókat. Nagy igény mutatkozott az alkalomra, s mára már elmondható, hogy egy vidám, összetartó közösséggé kovácsolódtak.
A beszélgetőkört havonként egy alkalommal szervezik meg, melyre már mindnyájan nagyon készülnek.   
Az együttlétek lelki tartalmát, rövid áhítatokat lelkésznő, vagy hitoktató segíti, tartalmas, mély, gyakran vidám, ritkábban szomorkás beszélgetéseiket pedig pszichológus terelgeti.
Miről is beszélgetnek? Női szerepekről, házasságról, mindennapjainkról, idősekről/szüleinkről, gyermeknevelésről, hobbijainkról, hitről, félelmekről, nehézségekről, mozgásról, sütés-főzésről, munkáról/hivatásról és még nagyon sok nőket érintő komolyabb és könnyedebb témákról.
Kik is ők? Hajadonok, férjezettek, elváltak, kisgyermekesek, nagygyermekesek, gyermektelenek, kiscsaládosok, nagycsaládosok – mindenfélék és sokfélék.


A kör koordinátorai: Biczóné Pityer Gabriella, Mátisné Schlögl Patrícia, Jooóbné Dobai Krisztina
A találkozások időpontja: minden hónap egy előre kijelölt szombat estéje
A találkozások helyszíne: Sopron, Templom u. 12. fsz.3.

Rendszeres alkalmaik mellett közös kirándulásokkal színesítik együttléteiket, és további programok szervezése is tervben van. Az itt látható képek a Fraknó túrán készültek, ahova csupán a csoport töredéke tudott részt venni.  

Asszonykör 1

Asszonykör 2.